< العودة إلى جميع الوصفات
تم تحميل الوصفة بواسطة : Menamohamed
وقت الطبخ: 30 دقيقة
عدد الأفراد
المكونات
- 100جرام بينيتيني ريجاتي
- 100جرام اسباغتي
- 7فصوص ثوم
- 4معالق زيت الزيتون
- 4معالق خل
- 200جرام صلصة الطماطم
- ٢To Taste ملح - فلفل أسود
- 100جرام رز
- 1علبة صلصه ثوم
- توابل شطه كمون
- كسبره ناشفه
- خل
- 100جرام عدس اسمر مسلوق
- 1 بصل شرايح
الخطوات
- 1.هنسلق المكرونه في حله علي نار فيها معلقتين زيت رشه ملح هنحمر شرايح البصل لاننا سنحتاج الزيت قبل التحمير نقلبها في دقيق ابيض لتتقرمش
- 2.نجهز الرز، نضع معلقتين كبيرة من زيت تحمير البصل ثم الرز المغسول مع ملح ونتركه حتي السوا
- 3.(عند سلق المكرونه نضع معلقتين من الزيت (تحمير البصل
- 4.نجهز الصلصه: معلقه من زيت تحمير البصل ثوم مهروس نحمروا و نضع ملعقتين خل، شطه، الصلصه، كوب ماء ملح، نص الكميه ناخدها ونزودها بماء وشطه كتير لانها شطه الكشري
- 5.النص الثاني من الصلصه في حله نحمر فصيين توم مهروسيين ونضع خل عليهم ثم ماء وشطه وملح وكمون وكسبره وهذه هي موية الثوم
- 6.هنقدم الكشري طبقه مكرونه خليط مابين الاسباغتي والبينتي ريجاتي ثم رز ثم العدس ثم البصل ويقدم الصلصه والشطه والثوم في فناجيين منفصله
- 7.مكرونة بيرفيتو ا PerfettoPasta #رمضان_مع_بيرفيتو