< العودة إلى جميع الوصفات تم تحميل الوصفة بواسطة : Menamohamed

كشري مصري الطعم الاصلي

وقت الطبخ: 30 دقيقة
عدد الأفراد

المكونات

  • 100 جرام بينيتيني ريجاتي
  • 100 جرام اسباغتي
  • 7 فصوص ثوم
  • 4 معالق زيت الزيتون
  • 4 معالق خل
  • 200 جرام صلصة الطماطم
  • ٢ To Taste ملح - فلفل أسود
  • 100 جرام رز
  • 1 علبة صلصه ثوم
  • توابل شطه كمون
  • كسبره ناشفه
  • خل
  • 100 جرام عدس اسمر مسلوق
  • 1 بصل شرايح

الخطوات

  • 1.
    هنسلق المكرونه في حله علي نار فيها معلقتين زيت رشه ملح هنحمر شرايح البصل لاننا سنحتاج الزيت قبل التحمير نقلبها في دقيق ابيض لتتقرمش
  • 2.
    نجهز الرز، نضع معلقتين كبيرة من زيت تحمير البصل ثم الرز المغسول مع ملح ونتركه حتي السوا
  • 3.
    (عند سلق المكرونه نضع معلقتين من الزيت (تحمير البصل
  • 4.
    نجهز الصلصه: معلقه من زيت تحمير البصل ثوم مهروس نحمروا و نضع ملعقتين خل، شطه، الصلصه، كوب ماء ملح، نص الكميه ناخدها ونزودها بماء وشطه كتير لانها شطه الكشري
  • 5.
    النص الثاني من الصلصه في حله نحمر فصيين توم مهروسيين ونضع خل عليهم ثم ماء وشطه وملح وكمون وكسبره وهذه هي موية الثوم
  • 6.
    هنقدم الكشري طبقه مكرونه خليط مابين الاسباغتي والبينتي ريجاتي ثم رز ثم العدس ثم البصل ويقدم الصلصه والشطه والثوم في فناجيين منفصله
  • 7.
    مكرونة بيرفيتو ا PerfettoPasta #رمضان_مع_بيرفيتو

جربت هذه الوصفة